Paulustavelsphotos  logo invert
paulus travels

Laos the story 3

Hij gaat weer  naar Chang Kong. De rest van de dag ga ik nog wat in de stad rondlopen en vertrek morgen naar Vang Vieng.

HPIM326502 HPIM3310

De reis gaat per minibus waarop ik lang moet wachten, hij komt een uurtje later. Het is bekend dat er wel eens bussen  worden gestopt op deze weg, wij hebben geluk en kunnen doorrijden. Als we door een plaatsje rijden worden we allemaal stil want er zijn wel erg veel  mannen met geweren langs de kant van de weg. De bestuurder zwaait naar de  gewapende mannen met een blik van ik heb al betaald. In Vang Vieng kom ik in Khamphone guesthouse (2 dollar).Na het ontdoen van al m’n spullen ga ik op zoek naar de rivier om daar wat te zitten.

HPIM3353
HPIM335503

Ik kom daar op een landtong alwaar je de zonsondergang kan zien onder het genot van een biertje met op de  achtergrond een vette house beat.

HPIM3333

Om een aantal grotten te bezichtigen huur  ik een brommertje. Het is een warme dag dus in de middag rustig aan en  naar een park met een grot. S’avonds na de zonsondergang eten en een film in een lounge restaurant. Vandaag ga ik met een wat mystieke Française  (Rose) naar een mulberry farm. Deze mensen proberen de overdaad aan  guesthouses te stoppen en aandacht te vragen voor de originele leef methodes.

HPIM342903

En ga later nog met haar naar het  park waar ik gisteren was. Morgen wil ik naar Vientiane gaan via Ban  Thahua. Bij deze plaats ligt een stuwmeer waar nog bomen uit het water  steken. Het is een mooie foto kans is me verteld. Dus daar regel ik een bootje wat me naar Vientiane zal brengen voor 15 dollar. Nou het is inderdaad mooi op dat meer.

HPIM346502 HPIM345402
HPIM346603

Helaas brengt de kapitein me niet naar Vientiane maar naar een dorp wat er voor ligt. Nu is er een probleem want  ik wil maar 10 dollar betalen. De kapitein haalt er 2 monniken bij die  engels spreken, als ik ook heb uitgelegd wat er aan de hand is betalen die gozers 5000 kip (5 dollar) aan de kapitein. Tegen mij zeggen ze dat het  o.k is. Die monniken vertellen mij dat zij naar Vientiane gaan en ik wel  met ze mee kan reizen. Eerst gaan we wat eten in het dorpje,

HPIM348004 HPIM3479

echte Laotiaanse soep. Ik betaal de  helft van de rekening wat maar 2 dollar is. Voor de tuk tuk en de bus hoef ik niet te betalen zeggen ze. Nou ja dat moet dan maar is m’n antwoord. De tuk tuk rit is niet erg lang maar de bus rit is nog 2 uur naar Vientiane.  Daar aangekomen spreek ik met Khamla en Phengsi af om ze morgen te ontmoeten in de Phonpanao tempel annex klooster. Ik wil eigenlijk in het Uncele Jim’s guesthouse, maar het wordt het ……………….. Ik ga naar de Mekong  er moet daar een boulevard zijn. Daar ben ik eigenlijk net op tijd want het is tijd voor de zonsondergang. Met een banaan shake is het niet onaardig maar de vissende vrouwen beneden aan de boulevard zijn een wel  willend onderwerp voor een fotograag.

HPIM3496
HPIM3572
HPIM350002
HPIM3490

Vandaag ga ik naar het klooster van  Kahmla en Pengsi. Om half tien wacht Kahmla mij op en maakt meteen een deal met de tuk tuk bestuurder om ons die dag rond te rijden. Na wat water te hebben gedronken te hebben gaan we naar het monument van Laos en  Vientiane (Pha That Luang ).

HPIM3510
HPIM3514
HPIM3511
HPIM350802

Wat in de 16e eeuw is gebouwd  door koning Setthathirat. Buiten een tempel is er ook een gouden stuppa.  De volgende stop is de in 1960 gebouwde Patuxai , en wel met gestolen cement, wat de Amerikanen wilden gebruiken om een landingsbaan van aan te leggen.

HPIM3516 HPIM3518
HPIM352502

Een op de Arc de Triomph lijkend gebouw. Je kan tot het bovenste gedeelte komen van waar je een goed beeld hebt over de stad. Ik moest mijn monniken terug sturen op de trap om de  foto te kunnen schieten. Hierna gaan we naar het Etnische Culturele park.

HPIM3526 HPIM352902

Het is een erg hete dag toch zeker 40  graden en we hebben dorst en honger dus een hapje onderweg is een goed  idee. Daarna gaan we naar Buddha Park Daar zijn vele Buddha’s en andere Buddhistische beelden te zien.

HPIM3534
HPIM3535
HPIM3538

Onder andere een grote bol waar je in  kan als je door de kop van de draak kruipt. Binnen in deze bol is weer een ruimte waar Buddha beelden zijn opgesteld.

HPIM3530

Ook kan je naar buiten via het dak van de  bol en over het park heen kijken.

HPIM353202
HPIM3533

Na een lange weg terug naar het centrum van  Vientiane kom ik bij de markt waar ik uit de tuk tuk stap. Daar kom ik  Kelly weer tegen en breng haar naar Uncele Jim’s guesthouse. Waar we wat  drinken en Fatma en Hidde tegen komen. We pakken samen nog een ondergaande  zon. Ik ga ergens wat eten en pik aldaar een filmpje. Als ik naar het  guesthouse loop wordt ik door een aantal jongelui gevraagd een biertje te komen drinken. Zo after all een zeer genoeglijke dag. De cd’s zijn op dus  daar moet ik er een paar van kopen in Raido palace een grote hal waar ze elektronica spullen verkopen. Ook wil ik een visum voor Cambodja en een busticket naar Pakse kopen. De dag is zo snel voorbij. De laatste dag in Vientiane is er een van rondlopen want ik moet al voor 12 uur  uitchecken.

HPIM355105
paulus travels
Paulustavelsphotos  logo invert