Paulustavelsphotos  logo invert
paulus travels

Laos the story 2

HPIM303603

De volgende dag is het plan om naar  Muang Ngoi te gaan. De boot waarin we zitten heeft maar 3 betalende passagiers Patrick, Olivier en ik. Na een 2 uur vaart blijkt de lage stand  van de rivieren en moeten we uitstappen om de boot over de ondiepte te  trekken. Een uur of 2 later raakt de stuurman met de propeller een steen, dus naar het eerste het beste dorp en daar vervangen ze die want ze hebben een reserve propeller bij zich.

HPIM3019
HPIM3020

Om een uur of 3 s middags varen we door een stroom versnelling en na 30 meter er voorbij slaat de motor voorgoed af.

HPIM3032 HPIM3027

De boot drijft terug en dreigt zich  zijwaarts door de stroomversnelling te willen wringen. De stuurman en boots jongen hebben de schrik in hun ogen staan. Een van hun weet gelukkig  op een eilandje van 50 bij 50 cm te springen en de boot op 10 meter van de  stroomversnelling te laten stoppen. We moeten terug naar het laatste dorp wat toch wel een uur terug ligt. Dus roeien geblazen.

HPIM3024

We laten ons door een andere boot een  stuk trekken en gaan dan met de sangtaew (een soort busje)verder. Erg druk  in dat ding en hij gaat niet eens naar Muang Ngoi maar stopt en wil meer  geld om naar Nong Khiaw te gaan. Dat weigeren we dus moeten we plaats nemen in een wegen die bier en andere mensen verder brengt. Om een uur of  negen komen we aan in Nong Khiaw. Gelukkig is er een guesthouse wat ons  nog kan hebben en nog eten wil maken. Patrick gaat naar bed en ik blijf nog wat kletsen met een stel meiden uit Tsjechië. Na een goedenacht rust een beetje in het dorp kijken en wat foto’s maken

HPIM3054 HPIM306302
HPIM307403 HPIM307104 HPIM307003
HPIM307303
HPIM307902

en we moeten een bootje zien te vinden wat ons naar Muang Ngoi brengt wat een uurtje varen is. In Muang Ngoi  hebben we weer een goed en goedkoop guesthouse.

HPIM3111 HPIM311302

Een geweldige plaats met uitzicht op de Nam Ou rivier en de bergen aan de overkant. Ook het eten is hier erg  goed en goedkoop. Er blijken nog al wat Nederlanders te zitten dus stay  low. Als ik aan het zwemmen ben in de rivier zijn bewoners bezig met het  aanleggen van een boot waarop een oude speed boot ligt. D’r zijn wel  aardig wat Laotiaanse mannen aanwezig maar aan het geschreeuw hoor ik dat  ze het er moeilijk mee hadden. Dus ben ik gaan helpen om de speedboot van de andere boot af te tillen. Later moet dat klere ding ook nog de berg op en het dorp door. Daar ga je dan als falang (blanke met grote handen). Maar ze stellen het wel op prijs want de volgende dagen krijg je alleen  maar knikjes van de plaatselijke bevolking.
 

HPIM309602
HPIM3105
HPIM309902

We besluiten om de volgende dag een  wandeling te maken in de buurt van een uurtje of 3. We raken de weg een beetje kwijt en het wordt een wandeling van 6 uur in de hitte. Bij het  guesthouse krijg ik van een Rotterdamse een fikse zak weed voor niets. Om  weer naar Luang Prabang te komen willen we de boot terug nemen, er zijn nogal wat mensen die dit willen maar voor een aantal blijkt de bus toch de  beste oplossing en die haken af. De reis terug naar Luang Prabang verloopt  zonder enig probleem.

HPIM2999 HPIM300003
HPIM3135 HPIM3120

Het is lekker als je in een plaats terug komt je weet de weg. Terug naar de Phousy guesthouse en we blijven daar  nog even een paar dagen hangen. We gaan naar een dorpje met een bootje. In  het dorpje is een potten bakkerij

HPIM3188
HPIM319103

waar we een kijkje nemen en een biertje  drinken om de lokale kroeg te sponsoren. Maar we drinken ons eigen biertje  op het strand je beneden bij het dorpje op. Patrick haalt z’n schilderspullen uit z’n tas en begint de bergen en de rivier te  schilderen. De kinderen aan de waterkant komen een voor een kijken en  verwonderen zich over wat die buitenlander daar doet.

HPIM3216
HPIM3217
HPIM3218
HPIM3227

Maar het kan hun goedkeuring wel hebben. Patrick praat met handen en voeten met die kinderen en het is  echt lachen geblazen.

HPIM3225
HPIM3223

Ik probeer dat allemaal eerst met  mijn camera en later met de video recorder van Patrick vast te leggen. Als  het eerste schilderij klaar is vertel ik de kinderen dat hij hun wel wil  schilderen, waar op een jongen lang uit gaat liggen. En Patrick gaat hem schilderen een geschater breekt los uit de groep kinderen die zich verzameld hebben vooral als Patrick de ogen aan brengt in het schilderij.  De kwast en de overgebleven verf geeft hij aan de jongen die geschilderd  is. Deze begint zichzelf en z’n maatjes te beschilderen.

HPIM322604 HPIM3211
HPIM322403

Nou is het dolle pret en we hebben het vast kunnen leggen Top.
 

Patrick heeft een visum voor 15 dagen en moet weer terug naar Thailand.

HPIM3232
paulus travels
Paulustavelsphotos  logo invert